ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Η νέα πύλη e-Dapy ακόμα παρουσιάζει κάποια τεχνικά προβλήματα που περιμένουμε να επιλυθούν για να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.Η ενδεικτική ημερομηνία κατάθεσης που έχει ανακοινωθεί,θεωρούμε οτι θα πάρει νέα παράταση.

Η  διαδικασία εγγραφής και η καταχώρηση στο νέο σύστημα περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr, στο Μενού Εφαρμογές επιλέγετε e-ΔΑΠΥ , e-ΔΑΠΥ ΠΑΡΟΧΩΝ. Καταχωρείτε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό που χρησιμοποιούσατε στο παλαιό σύστημα e-ΔΑΠΥ Διαβητολογικού Υλικού.Αφού εισάγετε τους κωδικούς, πατάτε Είσοδος και εισέρχεστε στην αρχική σελίδα του e-ΔΑΠΥ. Επιλέγετε Στοιχεία Επικοινωνίας και αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία των πεδίων, πατάτε Αποθήκευση. Το ίδιο επαναλαμβάνετε επιλέγοντας από το αριστερό μενού το Σημείο Υποβολής (που είναι λίγο πιο κάτω από τα Στοιχεία Επικοινωνίας που επιλέξατε προηγουμένως. Σε αυτή την οθόνη εμφανίζεται ένα πεδίο, στο οποίο θα συμπληρώσετε την ΥΠΑΔ που ανήκει το φαρμακείο σας(016 ΥΠΑΔ ΧΑΛΚΙΔΑΣ). 

Για να καταχωρήσετε τα Παραστατικά, πατάτε το κουμπί Ενέργειες, κατόπιν κάνετε κλικ στο Δημιουργία Περιόδου Υποβολής . Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα επιλέξετε την/τις επιλογή/ές συμβάσεων που εμπεριέχονται στην υπογραφείσα «επέκταση σύμβασης» για τους φαρμακοποιούς: Το άνοιγμα «περιόδου υποβολής» γίνεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία που το κάναμε μέχρι σήμερα με την διαφορά ότι για κάθε μία από τις 6 συμβάσειςκατηγορίες που αναφέρονται στον πίνακα θα πρέπει να γίνεται ξεχωριστή διαδικασία και όχι όλα μαζί, ανάλογα με τα παραπεμπτικά της κατηγορίας που εκτελείτε. Για να κάνετε άνοιγμα περιόδου υποβολής Ιανουαρίου 2017, θα πρέπει να επιλέξετε κλικάροντας αριστερά κάθε μία κατηγορία ξεχωριστά ανάλογα με τις κατηγορίες των γνωματεύσεων που έχετε εκτελέσει σε αυτό το διάστημα και πατάτε Άνοιγμα Περιόδου. Δεν μπορείτε να ανοίξετε όλες τις κατηγορίες μαζί, αλλά κάθε μία κατηγορία ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Για τα αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη η κατηγορία είναι αυτή που αναφέρεται ως ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (C.02-Π.Υ.Υ.-01). Συμπληρώνεται την Περίοδο Υποβολής (π.χ. 01/2017) και πατώντας Άνοιγμα σας εμφανίζεται μήνυμα ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πατήστε ΟΚ.Αφού έχετε κάνει το Άνοιγμα περιόδου για την κατηγορία που θέλετε να καταχωρήσετε τις γνωματεύσεις, στο πεδίο Παραστατικά – Ιατρικών Υλικών πατάμε Νέο και εμφανίζεται η νέα ηλεκτρονική μορφή των γνωματεύσεων. Καταχωρείτε ηλεκτρονικά, κάθε συνταγή για τον μήνα Ιανουάριο που έχετε εκτελέσει χειρόγραφα. Σημειωτέον ότι, για τα υλικά σακχαρώδη διαβήτη και μόνο δεν απαιτείται συμπλήρωση των πεδίων που αναφέρονται ως Ημερομηνία έγκρισης και Κωδικός ΑΜΚΑ ελεγκτή ιατρού. Στα στοιχεία ασφαλισμένου Ελληνικού Φορέα, συμπληρώνετε τον ίδιο ΑΜΚΑ που αναφέρεται στην χειρόγραφη γνωμάτευση, και για τα δύο πεδία (ΑΜΚΑ άμεσα και ΑΜΚΑ δικαιούχου). Στο πεδίο Κατηγορία Υλικού επιλέγετε π.χ. Διαβητολογικό Υλικό, στο πεδίο Κωδικός Υλικού κάνοντας κλικ στο ερωτηματικό, σας ανοίγει ένα παράθυρο και πατώντας Αναζήτηση σας εμφανίζονται όλοι οι διαθέσιμοι κωδικοί. Επιλέγετε αυτόν που επιθυμείτε και πατάτε Επιλογή. Αυτόματα συμπληρώνεται η Αξία μονάδος με ΦΠΑ και υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταχώρησης υλικών με διαφορετικό ΦΠΑ στην ίδια γνωμάτευση. Αφού συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα πεδία πατάτε Εισαγωγή και καταχωρείτε και τυχόν επιπλέον υλικά στην εν λόγω γνωμάτευση. Στο τέλος κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποθήκευση εμφανίζεται το διπλανό μήνυμα. Πατάτε Εκτύπωση, εκτυπώνετε την σελίδα και την επισυνάπτετε πίσω από την γνωμάτευση του ιατρού. Συνεχίζετε την καταχώρηση και των υπόλοιπων γνωματεύσεων ΣΔ.

Σε περίπτωση που έχετε καταχωρήσει μία γνωμάτευση και δεν έχετε εκτυπώσει το «Παραστατικό», πηγαίνετε στην Κεντρική Σελίδα και αφού κάνετε κλικ πάνω στην περίοδο που επιθυμείτε, πατήστε Μεταβολή. Στην σελίδα που εμφανίζεται πατήστε το ερωτηματικό. Στο παρακάτω παράθυρο, κάνοντας κλικ στον Αριθμό Υποβολής (στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η γνωμάτευση για την οποία δεν έχετε εκτύπωση), σας ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο, αυτό της Εύρεσης Παραστατικών, από το οποίο αφού θα επιλέξετε τα κριτήρια εύρεσης πατήσετε Αναζήτηση. Θα σας εμφανιστεί μια λίστα με τις γνωματεύσεις, επιλέγετε αυτή που θέλετε & πατάτε Αναζήτηση και δίπλα από το κουμπί Αναζήτηση ενεργοποιείται το κουμπί Εκτύπωση. Πατώντας το, σας δίνεται η δυνατότητα να το εκτυπώσετε.

Υπάρχει περίπτωση κατά την καταχώρηση του παραστατικού να μην αναγνωρίζει το ΑΜΚΑ του ιατρού και να εμφανίζεται αντί για το ονοματεπώνυμό του η ένδειξη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Ακόμα και αν το παραβλέψετε, κατά τη διαδικασία της αποθήκευσης θα σας εμφανίσει στο τέλος το εξής: και δεν θα ολοκληρωθεί η καταχώρηση. Περιμένουμε να διορθωθεί από τον ΕΟΠΥΥ!

Αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΦΣ: «Όπως γνωρίζετε όλα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα, προϊόντα ειδικής διατροφής κ.λ.π. συνταγογραφούνται μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Για τις χειρόγραφες γνωματεύσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν λειτουργούσε το νέο edapy, δεν μπορούσαμε να έχουμε πληροφόρηση αν ο συνταγογράφων ιατρός ήταν συμβεβλημένος ή όχι. Γι’ αυτό ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε κατά το χρονικό αυτό διάστημα να καταχωρούνται όλες οι συνταγές με το ΑΜΚΑ των συνταγογραφόντων ιατρών ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι πιστοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους αγροτικούς ιατρούς οι οποίοι θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου να συνταγογραφούν, αφού πρώτα πιστοποιηθούν.» Όταν περαστούν όλες οι γνωματεύσεις για τον Ιανουάριο, επιλέγοντας το πεδίο Φορολογικά Παραστατικά θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα κενά για κάθε ένα τιμολόγιο που θα εκδώσετε για κάθε κατηγορία. Δηλαδή, άλλο τιμολόγιο για τα αναλώσιμα ΣΔ, άλλο τιμολόγιο για Ακουστικά Ορθοπεδικά Αναπνευστικά, άλλο για τα συμπληρώματα διατροφής. Αντιγράφετε τα τιμολόγια αυτά χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά από το σύστημα μηχανογράφησης του φαρμακείου σας. Σε περίπτωση που εκτελέσετε γνωμάτευση με συμπυκνωτή οξυγόνου, αφορά περίπτωση οξυγονοθεραπείας (ανήκει στην κατηγορία «Ακουστικά-Ορθοπεδικά-Αναπνευστικά»), τότε θα σας εμφανιστεί και ένα τέταρτο τιμολόγιο, που θα είναι τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, επειδή αφορά ενοικίαση (όχι τιμολόγιο πώλησης). Και το ίδιο για τις κατηγορίες των Ευρωπαίων ασφαλισμένων. Κάθε κατηγορία, έχει το δικό της τιμολόγιο. Με την έκδοση τιμολογίων κάνετε και κλείσιμο του μήνα υποβολής. Τα στοιχεία του τιμολογίου είναι τα ίδια με τα στοιχεία τιμολογίου για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ. Βάζετε σε ΈΝΑ φάκελο του ΕΟΠΥΥ τις γνωματεύσεις για κάθε κατηγορία, με τα αντίστοιχα πρωτότυπα τιμολόγια, πιάνοντας σε πακέτα με ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ και αφού κλείσετε το φάκελο του ΕΟΠΥΥ, επικολλάτε απέξω, το ειδικό έντυπο που εκτυπώσατε με το κλείσιμο του μήνα υποβολής, και περιέχει όλα τα στοιχεία (μήνας υποβολής, φαρμακείο, κ.λ.π.).


Find Us on Facebook

Τα πιο δημοφιλή

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-Φάρμακα του Ν.1729

17 Ιουλ 2014 Ναρκωτικά Ν. 3459/2006

ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

08 Αυγ 2014 Χρήσιμα Τηλέφωνα / Διευθύνσεις

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας

22 Μάι 2014 Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας

Αντιτετανικός ορός και εμβολιασμός

09 Σεπ 2014 Επιστημονική Ενημέρωση

Γενικοί Κανόνες Συνταγογράφησης

13 Αυγ 2014 Κανόνες Συνταγογράφησης - Συμμετοχές Φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΚΙΔΑ-Πρώην ΟΠΑΔ

12 Αυγ 2014 Χρήσιμα Τηλέφωνα / Διευθύνσεις