Σκέψεις και απορίες για την συλλογή υπογραφών υπέρ της κατασκευής ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Την Πέμπτη 9-2-2017 το απόγευμα δέχθηκα την επίσκεψη του κ. Αίσωπου στο Φαρμακείο μου.


Η αιτία της επίσκεψης του, ήταν η συλλογή υπογραφών από τον σύλλογο «Σύνδεσμος Φίλων του Νοσοκομείου Χαλκίδας» για την κατασκευή ογκολογικής κλινικής στο νέο Νοσοκομείο της Πόλης.


Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα, πιστεύοντας ότι κάποιοι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για το καλό των ασθενών της πόλης, του νομού. Το σύστημα αδυνατεί όντως να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στα ογκολογικά περιστατικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών.


Αφού διάβασα την επιστολή υπέγραψα, ελπίζοντας ότι μπορώ και εγώ να συνεισφέρω στο ελάχιστο, αρκεί όλα όσα ειπώθηκαν να μην υπέκρυπταν κάτι άλλο.


Σήμερα το πρωί (Σάββατο 11-2) όμως και ενώ ενημερωνόμουν από το διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε κάποιο άρθρο ευβοϊκού ιστολογίου, που αν και αναφερόταν στην συγκεκριμένη επιστολή, έθετε πολλά επιθετικά ερωτήματα προς διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων το Γηροκομείο Χαλκίδος και η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, που διακρίνονται για το σπουδαίο και από ολους αναγνωριζόμενο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο προς ολους ανεξαιρέτως τους παντοιοτρόπως πάσχοντες συμπολίτες μας.


Πραγματικά ξαφνιάστηκα, αφού δεν είχα ενημερωθεί για την βούληση του αοιδίμου Μπαφερου από τους συλλέκτες των υπογραφών.


Αναρωτιέμαι, λοιπόν: Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της συλλογής των υπογραφών; Γιατί φαίνεται οτι υπάρχει κάτι που δεν αναφέρθηκε, αφού θεωρώ αδιανόητο να παραλήφθηκε ηθελημένα.


Προσωπικά υπόγραψα για την δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και μόνο, χωρίς να γνωρίζω τις ακριβείς προβλέψεις της Διαθήκης Μπαφέρου, για την βούληση του οποίου αρμόδια ειναι τα δικαστήρια και όχι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος Φορέας.


Διαχωρίζω λοιπόν τη θέση μου και καλώ τον σύλλογο «Σύνδεσμος Φίλων του Νοσοκομείου Χαλκίδας», να απαντήσει, τόσο για τον ακριβή σκοπό της συλλογής των υπογραφών, όσο και για το τί προβλέπει ακριβώς η Διαθήκη Μπαφέρου.


Ευστράτιος Καρλατήρας


        Πρόεδρος Δ. Σ.
Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας


efimeries

koinoniko-farmakeio